online randevu tedavi ücretleri

Ben Tedavisi Hakkında En Çok Merak Edilenler

Bu yazımızda ben aldırma/tedavisi hakkında en çok merak edilen soruları cevaplandırmaya çalışacağız. Sizde yorum kısmından merak ettiğiniz soruları bizimle paylaşabilirsiniz.

Ben Aldırmak Tehlikeli Midir?

Toplumda ben aldırmanın kanser yapacağına dair bir inanış bulunmaktadır. Bunun tıbbi olarak herhangi bir geçerliliği yoktur. Ben aldırmak kanserleşmeye ya da herhangi bir tehlikeye neden olmaz. Bilakis benin alınması ilerde oluşabilecek kanserleşme riskini tamamen ortadan kaldırmaktadır.

En İyi Ben Aldırma Tekniği Hangisidir?

Ben aldırmak için farklı farklı birçok teknik geliştirilmiştir. Bunlar ameliyat, krioterapi, lazer, elektrokoter, plazma ve radyo frekans tekniğidir.

Ameliyat güncelliğini kaybetmiş ve dezavantajlı bir yöntemdir. Uygulayıcısı oldukça azdır. Bu nedenle önerilmez.

Krioterapi bene kimyasal madde uygulanarak çürüyerek düşmesini sağlamaktır. Gereksiz doku kaybı ve yanıklara neden olma riskinden dolayı tavsiye edilmez.

Lazer tekniği iyi bir teknik olmasına karşın yetersizdir. Lazer yalnızca koyu renkli ve yüzeysel benlerin tedavisinde etkili olmaktadır. Ciltten kabarık ve açık renkli benlerin tedavisinde lazer yetersiz bir tekniktir.

Plazma tedavisi de tıpkı lazer tekniği gibi yüzeysel benlerin tedavisinde başarılı bir şekilde kullanılmaktadır. Ancak kabarık benlerin tedavisinde etkisizdir.

Radyo frekans tekniği kabarık ve yüzeysel bütün benlerin tedavisinde başarılı bir şekilde kullanılabilmektedir. Cihaz yüksek ısısı sayesinde bene dokundurulduğunda buharlaşma sağlamaktadır. Hassas şekilde ayarlanabilmesi sayesinde doku tahribatı kontrol altında tutulabilir. Bu sayede iz kalma riski de en aza inmiş olur.

Ben Aldırırken Acı Hissedilir Mi?

Ben aldırmada acı duyulup duyulmayacağı uygulanan teknik ile alakalıdır. Radyofrekans tekniğinde kişinin acı eşiği yüksek ise uyuşturma yapılmadan benler alınabilir. Ancak kişinin isteğine bağlı olarak lokal uyuşturma ile de alınabilir.

Ben Aldırınca İz Kalır Mı?

Uygun teknik ile alınan benlerde ya iz kalmaz ya da konuşma mesafesinden belli olacak belli belirsiz bir iz kalır. Tedavi sonrasında böylesine az iz kalması veya kalmaması için radyo frekans tekniği ile tecrübeli bir doktor tarafından yapılması gerekmektedir.

Yazın Ben Tedavisi Yaptırmak Zararlı Mıdır?

Yazın ben aldırmanın herhangi bir sakıncası bulunmamaktadır. Yalnızca tedavi sonrasında güneş koruyucu kullanılması önerilmektedir.

Kanserleşen Ben Nasıl Anlaşılır? Alınması Sakıncalı Mıdır?

Kanserleşen benlerin tespit edilmesi için evrensel olarak kabul gören ABCDE kuralına başvurulmaktadır. Bu kurala uyum sağlayan benlerin kanserleşme riski olduğu düşünülür ve biyopsi yapılarak kanserleşme olup olmadığı tespit edilebilir.

Yukarıda ki görselde ABCDE kuralı ve buna uyum sağlayan benler resimlerle anlatılmıştır.

Asimetrik olan, sınırları düzensiz olan, renk değişimleri gözlenen, büyüme reaksiyonu gösteren benlerin kanserleşme riski bulunmaktadır. Benlerinde bu tür değişimler gözleyenleri mutlaka doktora başvurması önerilmektedir.

Kanserleşen benlerin alınmasında herhangi bir sakınca yoktur. Hatta kanserleşen benlerin alınması tedavi açısından şarttır. Kanserleşen benlerin tedavisi benin alınması şeklinde yapılmaktadır.

Göz Çevresindeki Benlerin Alınması Göze Zarar Verir Mi?

Göz çevresinde benleri olanların en çok merak ettiği soru benin alınmasının gözlere ve kirpiklere zararı olup olmayacağıdır. Kirpiklerin içinde dahi olsa benlerin alınmasının herhangi bir zararı yoktur.

Ben alınırken yalnızca ben dokusuna hafif hafif müdahale edilmektedir. Yani uygulama yüzeysel bir uygulamadır. Göze herhangi bir etkisinin olması söz konusu değildir.

Kaşlarda Bulunan Benlerin Alınması Kaşa Zarar Verir Mi?

Ben tedavisi kıl köklerine zarar vermez. Bu nedenle kaşlarda bulunan benler alınmasa bile kıl kökleri zarar görmez. Kaşların şeklinde bozulma olmaz.

Kıllı Benlerin Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kıllı benlerin tedavisi ameliyatla ya da ameliyatsız tekniklerle yapılabilmektedir. Tedavi benin büyüklüğüne göre belirlenmektedir.

Çok büyük oranda ameliyatsız teknikler tedavi için yeterlidir. Ancak bazı kıllı benler çok büyük alanlara yayıldığı için ameliyatla alınmaktadır.

Radyofrekansla alınan benlerde kıl kökleri zarar görmediği için ben tedavi edilse bile kıllar olduğu gibi kalmaktadır. Bu nedenle kılların geçmesi için lazer epilasyon gerekmektedir.

Ameliyatlı tedavide ise cerrahi kesi kıl köklerini de alacak şekilde yapılmaktadır. Bu nedenle tedavi sonrasında kıllarda yok olmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yeni